Еволюирали глезени

Това еволюция ли е?

Много хора не вярват в еволюцията по някакви причини, най-често религиозни. Истината обаче е, че можем да намерим доказателства за нея навсякъде. Тя се случва пред очите ни и дори с нас самите.

Глезените

Погледнете глезените си и има голям шанс да забележите, че са по-различни отпреди. За пръв път видях такива на един билборд в София. Беше през 2004г. В момента са много разпространени както сред жените, така и сред мъжете, но малко по-често  сред представителките на нежния пол. Беше ми много трудно да намеря снимка на „старите“ глезени. При „новите“ костта не е толкова заоблена, а е леко издължена. Тя изглежда по-фина, нежна и поради това е по-трудна за навяхване. Това е моето предположение за причината за тази промяна в тялото на много хора.

Главата

За повечето българи личността на Сейф ал Ислам Кадафи е свързана с отрицателните асоциации около процеса срещу българските медицински сестри в Либия. Мен обаче ме интересува формата на главата му. Задната част (париеталния дял) e уголемена. В този дял на мозъка се намират сензорите за температурата и болката, както и разбирането на езика. Такава форма на черепа имат много мъже, най-често плешиви, какъвто е и той. Среща се и при някои жени – Мелания Тръмп например, но по-рядко.

Раменете и ключицата

В миналото раменете на жените не са били свити, а ключицата не е била изпъкнала. Това можем да разберем от картините на Рубенс. Жените, които са били смятани за красиви по негово време (16-17 век), са били едри, с мастни натрупвания, тъй като бременността е била основната им задача.

В днешно време слабото тяло е на особена почит и за красиви се смятат жени с изразена костна структура. Същото се отнася до скулите и клепачите. Те не са били изпъкнали преди или поне не е било толкова разпространено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *