Булка с красиво колие

Подтонът на кожата и бижутата

Бижутата обикновено се носят направо върху кожата и затова при избора им трябва да се ръководим от нейния цвят. Случва се едно и също украшение да кара една жена да засияе, а на друга да не отива, и то никак. Това е така поради факта, че всяка жена е с уникално съчетание на цвета на косата, очите, тена и подтона на кожата.

Цветът на метала и на инкрустираните камъни могат да изиграят решаващо значение, когато едно и също бижу е носено от жени от различен цветотип. Така се оказва, че спазването на някои правила е особено важно при пазаруването онлайн, когато не можем да видим и да премерим продукта.

Тенът и подтонът

Трябва да се направи разграничение между тена и подтона.

Тенът се променя през различните сезони. През зимата обикновено е по-светъл, а през лятото – по-тъмен заради слънцето.

Подтонът на кожата не се изменя в течение на живота, той е заложен вътре в нас.

Как да разберем какъв е подтонът ни?

Погледнете вътрешната част на китките си. Кожата там е много тънка и вените се виждат добре. Ако те са зелени, то подтонът ви е топъл, тъй като кожата ви е с жълт оттенък, а синьо + жълто прави зелено. В случай че вените са сини или лилави, то подтонът ви е студен. Ако не можете да го определите, вероятно сте с неутрален.

Реакция на слънцето

Друг начин за откриване на подтона на кожата е да помислим как тя реагира на слънчевите лъчи.

Хората с топъл подтон се сдобиват с тен лесно, докато тези със студен подтон по-скоро се зачервяват.

След като вече сме разбрали подтона си, е време да намерим правилните бижута.

Стремежът е към хармония. Подобните цветове си отиват.

Студен подтон

Момичетата с алабастрова или порцеланова кожа следва да носят червени, виолетови, сини и светлорозови камъни, както и опушени и прозрачни разновидности на кварца.

Ако косите са тъмни, подходящи са рубините, аметистът, сапфирът, аквамаринът, синият топаз и подобните им.

Списъкът с метали далеч не се изчерпва със среброто и платината, както смята някои. На такива жени идеално ще стоят бижута от бяло или розово злато.

Пример за жени със студен подтон са Никол Кидман, Лив Тейлър и Кейт Уинслет.

Топъл подтон

Вашите тонове са зеленото, жълтото, медното, кафявото и оранжево-червеното. Кожата ви ще бъде подчертана, когато е в съчетание с изумруд, цитрин, топаз, оливин, непрозрачните видове кварц.

На момичетата, които сякаш винаги имат загар, естествено, ще отива златото. Ако тенът е близо да кафявото, бялото злато ще играе ролята на красив контраст. Другите варианти са месингът и медта.

С топъл подтон са Ким Кардашиян и Дженифър Лопез.

Неутрален подтон

Среща се рядко, но жените с неутрален подтон имат късмет – отиват им всякакви метали. Нещата не стоят така при камъните обаче. Те трябва да бъдат подбирани по-внимателно и имайки предвид подробностите на цветотипа. Особено капризни са опалът, лунният камък и тюркоазът. Яркостта на веждите, косата, бялото на очите и не рядко на устните могат да бъдат много важни.

Жените с неутрален подтон трябва да експериментират, докато открият идеалните си цветове.

Маслинен подтон

Според някои специалисти съществува и четвърти подтон и той има много представителки сред звездите като Нина Добрев, Ева Мендез, Риана, Салма Хайек и Одри Тоту.

При тях преобладава зеленото. Наблюдаваме смесване на син тон с жълт подтон. Той е по същество студен. Един от признаците за това, че някой има маслинен подтон, е, че те не се изчервяват дори след тренировка. Също така рядко имат пигментни петна или лунички.

Перлите

Перлите са класика в бижутерийния занаят и отиват на всички жени. Но и тук трябва да се съобразим с типа кожа. Традиционните белоснежни перли са по-подходящи за тези със студен нюанс на кожата, докато тези със седефен блясък – за притежателките на кожа с топли нюанси.

Полезно е да се знае, че диамантите отиват на всички и че смесването на метали също е добър вариант, когато се колебаем какъв тип сме.

https://sokolov.ru/blog/moda/fashion/skin-tone/

Фотографии:

Unsplash.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *